COM FER UN BON MANTENIMENT D’UN INSTRUMENT DE VENT-FUSTA

Qui toca un instrument de vent-fusta hauria de saber i practicar unes quantes costums bàsiques per donar una bona vida a l’instrument que toquen:

En primer lloc, cada vegada que toquem, estudiem…un saxo, un clarinet..una flauta…el que hem de fer es secar bé l’instrument. Per això, podem utilitzar uns draps de cotó o de microfibra. L’hem de passar com a mínim dues vegades o tres vegades per l’interior de l’instrument, depenèn de la quantitat de saliva que hem desprès.

LIMPIADOR BOQUILLASKIT SAXO TENOR 1

En segon lloc, i, per no deixar gens d’humitat dins de l’instrument, podem deixar un escobilló a l’interior i de manera fixa fins la propera vegada que el toquem. Això fa que s’acabi de secar l’instrument i no quedi gens d’humitat a dintre.

ESCOBILLON SAXO ALTO        ESCOBILLÓ CLARINET

Aquestes dos fases són les més important per donar-li una bona vida a l’instrument i pq el músic en tregui profit. I aquesta la podem completar amb una tercera.

En tercer lloc, ens podem dedicar a l’exterior de l’instrument. Podem netejar-lo amb una camusa normal o amb una d’especial que porta un bany per platejats o un bany per daurats, depenent com sigui el bany de l’instrument. Així evitarem el desgast del platejat o daurat provocat per la suor de les mans, que pot arribar a ser molt corrosiva.

GAMUZA         GAMUZA

Si feu això cada vegada que heu tocat o estudiat l’instrument, teniu garantida una vida sense o molt poques reparacions.

Aquesta és la part que és pot fer, si és cuidadós, l’instrumentista, però per últim hi ha una part de manteniment que només està a mans dels tècnics.

En quart lloc i no menys important, portar l’instrument cada any o cada 2 anys (depenèn el que s’utilitzi)  al tècnic pq li faci una revisió a fons: desmontar la part mecànica de l’instrument, canviar surus, sapatilles, posar oli nou als eixos, manteniment de la fusta …

Fins aquí les orientacions d’aquest  mes!!!